politikdelen.blogg.se

Tankar och reflektioner om det inrikespolitiska läget

Jämställdhet viktigare än integration?

Publicerad 2014-10-07 08:48:00 i Jämställdhet, Politik, Rödgröna,

Löfven förklarar bortfallet av en integrationsminister med att alla delar av samhället måste aktivt arbeta med integrationen och att det då inte behövs en särskild ministerpost för detta. Han fortsätter med att säga att den förra integrationsministern (Erik Ullenhag, Fp) inte lyckades göra någon förändring under sin tid som minister och att det därför är tydligt att det behövs någonting annat. (Agenda 5/10-14)
 
Att det inte har gått tillräckligt bra för Ullenhag borde inte vara en grund till att ta bort ministerposten. Det är nästan som att avliva ett sjukt djur för att den inte blir frisk tillräckligt fort, trots att sjukdomen inte är dödlig. Att det inte har fungerat betyder inte att posten inte behövs, utan att man måste jobba vidare och kanske förändra arbetsuppgifterna.
 
Däremot har vi en jämställdhetsminister. Ska inte alla delar av samhället arbeta aktivt med jämställdhet oavsett om det finns en minister som arbetar med det eller inte? Det ger ett konstigt budskap att ta bort integrationsministern men behålla jämställdhetsministern. Båda är oerhört viktiga för Sverige och Löfven visar en förvånandsvärd brist på erfarenhet genom sitt beslut och förklaring till borttagningen. 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexander

Civilekonom, politiskt intresserad sedan många år och aktiv inom lokalpolitiken. Inlägg kommer varje dag med undantag för helger och röda dagar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela