politikdelen.blogg.se

Tankar och reflektioner om det inrikespolitiska läget

Besvärlig utveckling för barn som behöver läxhjälp när S och Mp kommer överens

Publicerad 2014-10-02 12:23:00 i Budget, Ekonomi, Miljöpartiet, Politik, Rödgröna, Socialdemokraterna,

Det sägs att RUT-avdraget för läxhjälp bara gynnar de rika, men är man "rik" har man råd i vilket fall som helst. Att ta bort RUT när det gäller läxhjälp kommer att slå hårt på de familjer som har det lite sämre ställt. De som har fullt upp med jobb och svårt att få tiden att räcka till.
 
– Skolan ska också blir mer jämlik, där de skolor som har mer utmaningar får mer resurser. I det ligger att ta bort läx-RUT och i stället låta alla få del av läxhjälp när de behöver det, sade Stefan Löfven i söndags till TT.
 
Det han missar att ta upp är hur många skolor som redan hjälper till med läxhjälp. Men är inte läxor något som egentligen bör ske efter skoltid och inte i skolan? Det handlar om att lära barnen, och ungdomarna, att börja ta ett eget ansvar för sin inlärning. Föräldrarna har naturligtvis ett stort ansvar här med, men borde inte vara avgörande för läxornas vara eller icke vara.
 
S och Mp har även kommit överens om att behålla den sänkta krogmomsen, som de innan valet ansåg vara ineffektiv och dyr. Nu saknas 5 miljarder kronor som skulle finansiera andra reformer. Var kommer dessa pengar att tas från nu?
 
Läs mer om detta i dagens SvD:
 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sankt-restaurangmoms-blir-kvar_3972154.svd

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexander

Civilekonom, politiskt intresserad sedan många år och aktiv inom lokalpolitiken. Inlägg kommer varje dag med undantag för helger och röda dagar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela