politikdelen.blogg.se

Tankar och reflektioner om det inrikespolitiska läget

Alex Schulman förvånas över att Alliansen för en borgerlig politik

Publicerad 2014-10-14 08:17:24 i Alliansen, Centerpartiet, Folkpartiet, Miljöpartiet, Moderaterna, Politik, Rödgröna, Välfärd,

Under hela valrörelsen har de rödgröna gjort det mycket tydligt att Alliansen har nedmonterat välfärden och förstört den svenska ekonomin, trots de internationella hyllningarna Sverige har fått för hanteringen av finanskrisen. Nu måste de rödgröna bygga upp allt som alliansen, på något luddigt sätt, har förstört.

Detta har de dock svårt att göra utan stöd från just alliansen och bland annat Alex Schulman har uttryckt sig mycket upprört av det bristande stöd regeringen fått av dem.
 
Han skriver i Aftonbladet att oppositionspartierna borde skämmas och ta ansvar för det politiska läget. 
 
 "Hade Allianspartierna­ hållit sina löften om att ta ansvar för Sverige så skulle de ha accepterat att vi står inför ett unikt problematiskt läge och ­konstaterat att det nu är dags att lägga kon­flikter åt sidan och se konstruktivt på hur landet ska styras, för att undvika att Sverige lamslås." (Aftonbladet 21/9)
 
Han fortsätter:

"Alla är kränkta och vill sitta och titta på när det går år helvete för Sverige. Jag tänker en sak om det: Fy fan för er.

Och när jag känner ”fy fan för er” så är jag heller inte ensam. Det är precis ”fy fan för er”-känslan som gör att politikerföraktet frodas i landet. Och det är just det politikerföraktet som gjort att Sverigedemokraterna i dag är Sveriges tredje största parti."

Detta är bland det märkligaste som skrivits om det parlamentariska läget efter valet. Alex Schulman menar med andra ord att oppositionspartierna (Alliansen) inte bör vara oppositionspartier, utan att de borde ge upp sin politik och stödja Stefan Lövfen för att ge honom mandat att styra som han vill.

Varför skulle de göra detta? Varför skulle Alliansen börja föra en socialdemokratisk politik för att underlätta för Löfven? Att vara i opposition betyder inte att man slutar tar ansvar, det betyder att man fortsätter att stå upp för den politik man vill föra och gör det man anser vara bäst för Sverige.

Alliansen anser att Lövfens politik är skadlig för Sverige och att stödja hans (och till viss del Mp:s förslag, men de har som bekant inte haft mycket att säga till om) förslag skulle innebära en helomvändning inom den politik de följer och skulle leda till en identitetskris som skulle kosta dem många väljare. 

Centerpartiets och Folkpartiets motstånd mot samarbete är grundat i en övertygelse och pliktkänsla gentemot sina väljare. Detta skildras dock som någonting vedervärdigt. Konstigt nog anses det ansvarslöst att inte stödja en politik och regering vars ideologi man inte delar.

Under valrörelsen kunde de rödgröna inte få nog av sina slagord om att den skadliga alliansen måste bort för att göra ett sjukt Sverige friskt igen. Nu efter valet kan man inte sluta sträcka ut sina händer och be om dess stöd.

Vem är det egentligen som har ansvaret för Sverige idag? Regeringen eller oppositionspartierna?


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: anybody

Publicerad 2014-10-16 13:36:30

Media?? :-/

Svar: Menar du att det är media som bestämmer och sätter agendan? Intressant tanke i sådana fall, har du lust att utveckla?
Alexander

Postat av: anybody

Publicerad 2014-10-16 17:44:41

Det här är första gången jag läser din blogg så jag vet inte än om vi talar samma språk?

Naturligtvis så menar jag inte att media styr politikerna till den milda grad att det faktiskt är journalisterna som regerar. Men det som hänt under senare år är att det politiska samtalet filtreras genom media, vilket skapar normer som politikerna måste förhålla sig till i jakten på makten. Journalisternas politiska övertygelse lyser igenom på ett sätt som hade varit omöjligt för inte allt för länge sedan.

Det talas om den smala åsiktskorridoren. För vanliga människor existerar inte längre dörren in till det trånga utrymmet.

Som till exempel den infekterade frågan om hur vi egentligen hanterar människor som söker en tillflykt i Sverige. Men jag antar du läst Johan Westerholms tankar i den frågan?

I stället för att svara på fullt berättigade frågor och föra fram faktiska missförhållanden har media lyckats döma ut större delen av svenska folket som rasister och göra Sverigedemokraterna till landets tredje största parti. Det är helt sanslöst.

Sverigedemokraterna är ju bara ett symptom ... men ingen är intresserad av att diagnostisera sjukdomen? Och precis som på många ställen i vården så behandlas symptomet med läkemedel som ger biverkningar som omöjliggör upptäckten av den faktiska sjukdomen.

Har jag lyckats uttrycka mig begripligt eller har jag i vanlig ordning råddat till hela frågan? ;-)

Svar: Mycket bra uttryckt och bra tillägg till min inlägg. Jag tycker att det var helt begripligt :)
Alexander

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexander

Civilekonom, politiskt intresserad sedan många år och aktiv inom lokalpolitiken. Inlägg kommer varje dag med undantag för helger och röda dagar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela