politikdelen.blogg.se

Tankar och reflektioner om det inrikespolitiska läget

Brist på mediedrev symptomatiskt med en rödgrön journalistkår?

Publicerad 2014-10-30 06:00:00 i Alliansen, Miljöpartiet, Politik, Åsa Romson,

När Expressen varit aktiv och granskat Miljöpartiet har andra medier varit långsamma med att följa efter. Det blir ett kortare inslag som sedan okritiskt lämnas åt historien. Det senaste är en högt uppsatt statstjänsteman inom Miljöpartiet som har dömts för narkotikasmuggling (av en narkotikaklassad svamp). 
 
På kort tid har Expressen avslöjat hur:
  • Romson målat sin båt med miljöfarlig färg
  • Tankat med skattebefriad villa-diesel i samma båt (smitit från att betala energiskatt med andra ord)
  • Dumpat gråvatten i Östersjön
  • Har ett toppnamn som är dömd för narkotikasmuggling
Det intressanta är att samtliga avslöjanden kommer från Expressen. Övriga media har endast återrapporterat det som avslöjats och utvecklar inte frågorna mer kritiskt - eller avkräver Miljöpartiet på svar.
 
När Expressen försöker ta kontakt med Eva Romson får de endast ställa frågor genom sms (Foto: Wikimedia Commons och Niklas Svensson/Instagram)
 
Det är därför en märkbart pressad Romson som inte vill svara på frågor direkt, utan behöver tid på sig att formulera sina svar.
 
Att den svenska journalistkåren till mycket stor del (41% enligt en undersökning av JMG 2012) är miljöpartister kan vara en förklaring till den minimala granskning och kritik partiet får. De befinner sig i någon form av fredad zon eftersom man inte vill vara för kritisk mot det parti man själv står nära.
 
En borgerlig politiker tvingas avgå efter mediedrev om en obetald tv-licens. En toppolitiker från Miljöpartiet kan vara en miljöbov utan att något allvarligare än ett kort inslag i Rapport sker. Detta är inte en bra journalistik eller en vettig objektivitet.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: tompas11

Publicerad 2014-10-30 10:31:04

Ja MP är det parti som särbehandlas i allra största utsträckning, de behandlas med silkesvantar. Sedan har vi å andra sidan SD, som också särbehandlas, men då används hårdhandskarna i stället...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexander

Civilekonom, politiskt intresserad sedan många år och aktiv inom lokalpolitiken. Inlägg kommer varje dag med undantag för helger och röda dagar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela