politikdelen.blogg.se

Tankar och reflektioner om det inrikespolitiska läget

Svår situation för Miljöpartiet

Publicerad 2014-10-01 10:49:59 i Miljöpartiet, Politik, Socialdemokraterna,

När nu Miljöpartiet sitter i regering tillsamamns med Socialdemokraterna har de ett ansvar att föra sin politik och inte dansa till S:s pipa. Men vad händer just nu egentligen?
 
  • Mp har vikt sig – försvaret stärks
  • Mp har vikt sig – Förbifarten kommer att byggas (men försenas)
  • Mp har vikt sig – pensionsöverenskommelsen gäller
Vad kommer att hända med Mp om detta fortgår? Energifrågorna har inte kommit upp ännu, men är nog inte långt borta. Att S skulle gå med på att stänga ner 2 reaktorer under mandatperioden känns avlägset. 
 
De har kommit överens om skolan. Gymnasiet ska bli obilgatoriskt och alla program ska ge högskolebehörighet. Men detta är ett förslag som med största sannolikhet kommer att falla i riksdagen då en majoritet inte vill ha ett tvingande gymnasium. Sen kan man spekulera i det visa att göra alla program högskoleförberedande, det är en förändring som, om det går igenom, kommer att öka mängden ungdomar som inte får fullständiga betyg.
 
Är ett tvingande gymnasium helt enkelt ett sätt att få bort en del av ungdomsarbetslösheten för att statistiken ska se bra ut?

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexander

Civilekonom, politiskt intresserad sedan många år och aktiv inom lokalpolitiken. Inlägg kommer varje dag med undantag för helger och röda dagar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela